מדריך לבחירת משאבה

כיצד לבחור את המשאבה המתאימה ביותר לאפליקציה שלי?
ישנם הרבה מאוד סוגי משאבות, משאבות פריסטלטיות, משאבות אימפלר, משאבות דיאפרגמה ועוד ועוד, איך אני יודע איזו משאבה אני צריך?

דבר ראשון לפני בחירת משאבה עלייך לשאול את השאלות הבאות:

  • מה התפקיד של המשאבה במערכת? לדוגמה: להכניס חומר מסויים למערכת, לערבל את המים, להעביר נוזל ממקום למקום, למלא כמות מדוייקת של נוזל ועוד.

  • מהו החומר העובר במשאבה? מים נקיים? כימיקל? חומר צמיגי? וכו.
  • מה כמות החומר שאני רוצה להעביר במשאבה, כלומר מה הספיקה?
  • מהו הלחץ שהמשאבה צריכה לעבוד מולו?
  • מהי טמפרטורת העבודה?

כעת, לאחר שנתוני המערכת ידועים ניתן לגשת לבחירת סוג המשאבה:

משאבות אימפלר גמיש

משאבות העברת נוזלים המשמשות לאפליקציות שונות כמשאבות ניידות או קבועות. אלו הן משאבות בעלות יניקה עצמית המותאמות לעבודה עם נוזלים צמיגים במיוחד (צמיגות עד דבש) או נוזלים המכילים מוצקים. ניתן להעביר בתוך משאבות אלה מים או כימיקלים שונים (יש לבצע התאמה כימית בין הנוזל הנשאב לחומרי המבנה של המשאבה) . יכולת עבודה מול לחץ עד 5 בר .

משאבות מינון דיאפרגמה מנועיות

משאבות מסוג דחיקה חיובית המשמשות להזרקה מדוייקת של נוזל לתוך נוזל. מתאימות למינון מגוון רחב של נוזלים, בצמיגות משתנה ובהתאמה כימית שונה (חומרי המבנה צריכים להיות מותאמיםלכימיקל המוזרק). משאבות אלו קיימות החל מספיקות נמוכות של 0.1 CC ועד לספיקות גבוהות במיוחד של 70GPMבלחצים שונים (עד 400 (BAR. שימוש נפוץ שלהן הוא מינון והזנת כימיקלים או מים בדודי קיטור, מגדלי קירור, הזנת דשן בחקלאות, הזנת כימקלים במערכות טיפול בשפכים, הזנת כלור במי שתיה, איזון בורות שומן ועוד. יתרון- דיוק, עקביות בנפח הפעימה ויכולת לשנות בקלות את קצב הזרימה לפי כיוון אורך הפעימה או המהירות.

משאבות תלת דיאפרגמה

משאבות דיאפרגמה קטנות עם 3 חללי שאיבה. יכולות להגיע ללחצים גבוהים מאוד (100 PSI), בעלות מנגנון אתחול עצמי, ויכולות לפעול “על יבש”.

משאבות פריסטלטיות

משאבות אלו נקראות גם משאבות צינור, הן משמשות להעברת כימיקלים במגוון תעשיות כגון בריכות שחיה, מפעלי שפכים, תעשיות מזון, יקבים ועוד. יתרונן הוא שהחלק היחיד של המשאבה שבא במגע עם הנוזל הוא הצינור, כך שהתחזוקה היא קלה, לא יקרה ואין נזילות. משאבות אלו קיימות החל מספיקות נמוכות מאוד 0.01CCועד לקובים רבים תוך עבודה מדוייקת ובלחצים משתנים (עד 15 בר).

משאבות בוכנה מנועיות (פיסטון)

משאבות מינון לספיקות משתנות בלחצי עבודה גבוהים תוך עבודה באורך מהלך ארוך (כמות גדולה של נוזל מוזרק בכל פעימה). משאבות המשמשות להזרקת חומרים אשר מצריכים הזרמת כמות חומר גדולה בכל פעימה, תוך עבודה בלחץ גבוה או עבודה עם חומרים בעלי צמיגות גבוהה במיוחד. כדאי לבחור משאבה מסוג זה כאשר דרוש מינון בלחץ גבוה (400 בר) לחומר בעל צמיגות גבוהה.

משאבות מינון אלקטרומגנטיות

משאבות דיאפרגמה המופעלות על ידי אלקטרומגנט הינן משאבות בעלות מספר רב של פעימות בדקה. כלומר, הן נועדו להזריק כמות קטנה של חומר מספר רב מאוד של פעמים בדקה וכלל אינן מוגבלות במספר ההפעלות וההפסקות החשמליות בדקה, זאת לעומת משאבות עם מנוע חשמלי. הן מעולות להזרקת כימיקלים שונים מכיוון שניתן להתאים את חומרי המבנה לכימיקל המוזרק, להזרקת הידרוקרבון, או להזרקת חומצות אגרסיביות במיוחד שהשלכות דליפתן הן חמורות. יתרונות:1. למשאבות אלו אין אטמים מכאניים, שזהו אחד הרכיבים שנוטים להתקלקל בתכיפות במשאבות. 2. בעלות קצב עבודה המשתנה בהתאם לשליטה (ע”י בקרה אנליטית או כיוונון ידני). 3. מספר רב של הפעלות בפרק זמן קצר במיוחד. 4. עבודה עקבית לאורך זמן רב (לאחר כיוון המשאבה הראשוני כמות החומר המוזרק נשארת זהה לאורך זמן). 5. אמינות רבה מאוד לאורך שנים.

משאבות טבולות קטנות

משאבות עם מנוע אטום למים שנועדו לשבת בתוך הנוזל ולשאוב אותו לפני השטח. סוג זה של משאבות משתמש במים שסביב המשאבה לקירור המנוע, ולכן חשוב שהמשאבה תשב כל הזמן בתוך המים אחרת המנוע יכול להישרף. יתרונות: 1. משאבות אלו אינן דורשות כיוונון ראשוני (priming) מכיוון שהן כבר טבולות בתוך הנוזל. 2. חיסכון באנרגיה – לא דרושה הרבה אנרגיה להובלת המים לתוך המשאבה, מכיוון שהמשאבה כבר ממוקמת בתוך הנוזל לחץ המים דוחף את המים לתוך המשאבה. 3. שאיבה שקטה במיוחד. 4. אין כניסת בועות אוויר למשאבה כי אין הפרש לחצים כאשר המים נכנסים למשאבה. חסרונות: 1. האיטום נשחק עם הזמן. 2. איטום המנוע מקשה על תיקונים.

לכל שאלה, ייעוץ ועזרה בבחירת המשאבה הנכונה עבורך צור קשר כעת

*מאמר זה כולל רק את סוגי המשאבות שמסופקות על ידי א.ב. מולי

תמיכה טכנית

מלא את הפרטים שלך לקבלת הצעת מחיר

אני מעוניין בהצעת מחיר לגבי מוצר

מדריך לבחירת משאבה

עגלת קניות
  • No products in the cart.
דילוג לתוכן