כיצד ה-PH משפיע על חיטוי המים

חומציות המים הינה פרמטר חשוב ביעילות חומרי חיטוי כמו כלור,

ה-PH משפיע על כמה חומר חיטוי יש להוסיף וכיצד הוא יעבוד.

מהו PH?

נתחיל בהסבר קצר על דברים שאתם בטח כבר יודעים.

מהו PH?  PH הוא המדד לחומציות, נע בין 0 ל-14, כאשר 0 הוא הערך החומצי ביותר ו-14 הוא הערך הבסיסי ביותר. לכל חומר יש PH קבוע שמשתנה כמובן במפגש עם חומרים אחרים. ה-PH של מים מזוקקים הוא בדרך כלל 7, כלומר נייטרלי.

מהו חיטוי מים? ניקוי של המים מחיידקים, וירוסים ועוד בעזרת כימיקלים כמו כלור, ברום, כלור דיאוקסיד, אוזון ועוד. יש גם שיטות חיטוי שאינן משתמשות בכימיקלים (כגון UV) אך אנו לא נדבר עליהן כאן.

מדידת ובקרתPH  הינה קריטית לפעולת החיטוי של המים מכיוון שה-PH  משנה את יעילות חומר החיטוי בחלק מהמחטאים למשל, כלור או ברום.

חיטוי בכלור

כדי לחטא מים לא משתמשים בכלור נקי אלא בתרכובת שלו, לדוגמא סודיום היפוכלוריט, שמתמוסס במים ומתפרק להיפוכלוריט (OCl-) וחומצה היפוכלורית (HOCl).

הריכוז של כל אחד משני המרכיבים האלו מושפע מהחומציות של המים. ולמה זה משנה לנו? כי המרכיב שמבצע את עיקר החיטוי היא החומצה ההיפוכלורית. בין PH 5 ל-PH 7 ריכוז החומצה ההיפוכלורית הכי גבוה ויעילות הכלור כמחטא היא הכי גבוהה.

אז כדי שהחיטוי בעזרת כלור יהיה הכי יעיל ונצטרך להוסיף כמה שפחות חומר אנו צריכים לדאוג שחומציות הנוזל המחוטא (המים) תהייה פחות מ-7.5, או אפילו פחות מ-7. אבל, אם החומציות של המים תהייה נמוכה מ-6 הכלור יהפך לגז ויתאדה, אז גם חומציות נמוכה מידי אינה טובה לנו.

לסיכום היעילות המקסימלית של חיטוי בכלור היא בין PH 6 ל-.7.

מקווים שעזרנו!

לכל שאלה [email protected]

תמיכה טכנית

מלא את הפרטים שלך לקבלת הצעת מחיר

אני מעוניין בהצעת מחיר לגבי מוצר

כיצד ה-PH משפיע על חיטוי המים

עגלת קניות
  • No products in the cart.
דילוג לתוכן